Detachering & Frankrijk

 

DETACHERING NAAR FRANKRIJK. WELKE REGELS GELDEN ER?

Wanneer u medewerkers voor beperkte tijd uitzendt naar Frankrijk bent u verplicht tot het naleven van de lokale wet- en regelgeving. Uw gedetacheerde medewerker geniet grotendeels dezelfde arbeidsvoorwaarden en rechten als andere werknemers in Frankrijk.

Zo dient uw medewerker minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden te hebben als de Franse beroepsbevolking, moet u uw administratie 3 jaar bewaren en kan het zijn dat documenten dienen te zijn opgesteld in het Frans. Daarnaast eist Frankrijk een lokale rechtmatige vertegenwoordiger.

WAT GEBEURT ER ALS IK NIET CONFORM DE REGELS HANDEL?

De controle en het toezicht houden op buitenlandse werknemers wordt steeds eenvoudiger door internationale samenwerking, automatisering en uitwisseling van gegevens. Boetes en sancties worden dan ook eerder toegepast.

Wanneer u niet volgens de lokale wet- en regelgeving opereert kunt u sancties of boetes opgelegd krijgen. Op dit moment variëren de boetes tussen de € 2.000 tot € 4.000 per medewerker, per overtreding. En van 4.000 tot 8.000 euro bij herhaling binnen een termijn van 2 jaar. Waarbij de gehele keten, van opdrachtgever tot en met opdrachtnemer, kan worden beboet.

Administratieve ondersteuning nodig bij uw detachering naar Frankrijk?

Neem gerust contact met ons op! Kijk ook even tussen onderstaande veelgestelde vragen, misschien staat uw vraag en antwoord daar wel bij.

Ja. Als uw bedrijf een opdracht in een ander EU-land moet uitvoeren en uw medewerkers voor een beperkte tijd naar dat land moeten om deze opdracht uit te voeren, moet u de regels voor detachering naleven. Per EU-land verschillen deze regels. Eventuele sancties en boetes verschillen ook per land.

 

Ondersteuning nodig bij uw detachering in Frankrijk?

Neem gerust contact met ons op. Wij leggen graag uit hoe wij u van dienst kunnen zijn.


Neem contact op