Detachering & België

 

DETACHERING NAAR BELGIE. WELKE REGELS GELDEN ER?

Als werkgever moet u bij het detacheren naar Belgie, handelen conform lokale wet- en regelgeving. Zo heeft uw gedetacheerde medewerker grotendeels dezelfde rechten als andere werknemers in België.

Uw medewerker dient minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden te hebben als de Belgische beroepsbevolking. Maar ook moet u uw administratie 3 jaar bewaren. Daarnaast kan het zijn dat documenten dienen te zijn opgesteld in het Frans. Ook eist België een lokale rechtmatige vertegenwoordiger.

WAT GEBEURT ER ALS IK NIET CONFORM DE REGELS HANDEL?

De controle en het toezicht houden op buitenlandse werknemers wordt steeds eenvoudiger. Dit komt door internationale samenwerking, automatisering en uitwisseling van gegevens. Boetes en sancties worden dan ook eerder toegepast.

Wanneer u niet volgens de Belgische wet- en regelgeving opereert, kunt u sancties of forse boetes opgelegd krijgen. Waarbij de gehele keten, van opdrachtgever tot en met opdrachtnemer, kan worden beboet.

Administratieve ondersteuning nodig bij uw detachering naar Belgie?

Neem gerust contact met ons op! Kijk ook even tussen onderstaande veelgestelde vragen, misschien staat uw vraag en antwoord daar wel bij.

Ja. Als uw bedrijf een opdracht in een ander EU-land moet uitvoeren en uw medewerkers voor een beperkte tijd naar dat land moeten om deze opdracht uit te voeren, moet u de regels voor detachering naleven. Per EU-land verschillen deze regels. Eventuele sancties en boetes verschillen ook per land.

 

Ondersteuning nodig bij uw detachering naar Belgie?

Neem gerust contact met ons op. Wij leggen graag uit hoe wij u van dienst kunnen zijn.


Neem contact op